Nasyid

Thursday, April 12, 2012

Mengapa Umat Islam Tidak Berjihad Di Patani?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi maha Penyayang.

Berdasarkan pemerhatian saya,

1) Berita sebenar mengenai permasalahan umat Islam patani tidak sampai ke Malaysia, tv malaysia tidak memberikan berita yang benar mengenai selatan thailand, untuk membendung kegiatan jihad fisabilillah. Jika umat Islam malaysia tahu mengenai hal ini, mesti ada di kalangan mereka yang sensitive, oleh itu berita-berita yang sampai ke pengetahuan kami hanyalah berita-berita yang memburuk-burukkan mujahidin dan pejuang Islam.

Kami tidak tahu bahawa patani itu ialah palestin. Tidak pernah tahu sedikitpun. bahkan kami menyangka bahawa umat islam patani itu menumpang di negara kafir, walhal yang sebenarnya kafir yang menjajah negeri islam.


2) Umat Islam tidak kenal sejarah Islam, sejarah perjuangan umat islam menentang penjajah.

3) Berkeinginan berjihad tapi dipesongkan ke arah lain oleh manusia dan juga iblis.

4) Umat Islam kini tidak diajar berjihad fisabilillah. Malah dijauhkan dari jihad fisabilillah, kefardhuan jihad dihapuskan.

5) Berkeinginan jihad, tapi tidak mempunyai kemampuan untuk melaksanakannya.

6) Mampu berjihad, tapi dikuasai penyakit cinta dunia takut mati.

7) Sebab Asasnya yang sebenar ialah kerana iman lemah.

8) Generasi muda mudi Islam telah terjebak ke dalam perangkap-perangkap yahudi yang bertujuan nak merosakkan Islam.Jika ada tarbiyah, latihan dan rekrut mujahid, itu sangat bagus sekali.

Wallahua'lam.

3 comments:

  1. Saya setuju...rancangan yahudi semakin berjaya..anak muda semakin rosak dan rosak...semakin kurangnya pula para pejuang Jihad....

    jika ada pusat rekrut jihad itu memang bagus sekali...dari situlah kita boleh buat persediaan...Takbir!!

    ReplyDelete
  2. proses rekrut Jihad untuk muda-mudi dengan permainan video perang yang dimodifikasi menjadi versi Jihad seperti permainan video Call of Duty Modern Warfare 1,2,3. Call of Duty Black Ops dan Medal of Honor yang direka oleh Barat. perlukan pakar komputer untuk Islamik kannya.

    ReplyDelete