Nasyid

Friday, March 23, 2012

Luahan dari hatiku

Bertapa duka citanya hatiku mengenangkan sejarah pahlawan-pahlawan Islam yang berjihad mati-matian.. mereka mengorbankan hidup dan nyawa mereka demi menegakkan Islam.. Sehingga akhirnya Islam kuat dan gah kerana tumpahan darah mereka..

Kini, umat ini telah meletakkan pedang jihad, mereka tidak menyambung apa yang Rasul dan orang beriman lakukan.. dan mereka membiarkan Yahudi dan kuncu-kuncunya memerangi dan menjijak-jijak Islam tanpa sedikitpun rasa bersalah.. mereka berkata "janganlah berperang fisabilillah.. jihad kita hanyalah makan, dan cakap-cakap"

Sedangkan jihad (perang sabil) sekarang ini hukumnya fardhu ain.. Dulunya ribuan mujahid berperang fisabilillah demi menegakkan Islam sehingga mereka terluka dan terkorban.. kini, jutaan umat Islam sudah meninggalkan pedang jihad dan mereka lebih suka nikmat dunia dari syurga.. mereka tidak cemas dengan ancaman Allah "Andai kamu tidak berangkat berperang, nescaya Dia akan mengazabmu dengan azab yang pedih"

Entahlah kenapa umat ini mencampakkan diri mereka ke lembah kebinasaan.. Wahai hati yang sedar..! Zaman ini akhir zaman yang penuh fitnah.. Tiada gunanya lagi hidup di zaman yang sudah hilang berkat ini.. Sudah tiba masanya kau mempersiapkan diri untuk menjadi mujahid, jihad itu fardhu ain ke atasmu. Berhijrahlah ke negeri jihad, hiduplah di syurga..

No comments:

Post a Comment