Nasyid

Thursday, December 29, 2011

Surat Untuk Generasi Baru Islam

Surat Untuk Pemuda Harapan Islam

Jihad ini akan dipimpin oleh ulama, oleh itu ulama sentiasa diekori. Ulama-ulama yang menyeru kearah perlaksanaan jihad, sudah mendapat gelaran asy syahid. Sehingga tiada lagi yang tinggal melainkan pasti diburu dan diperangi habis-habisan. Sehingga kalimah perang fisabilillah sudah sunyi tidak tertinggal lagi sikitpun. Kebangkitan Islam dicantas satu per satu sehingga lenyaplah mujahid sejati dari muka bumi.

Yang tertinggal hanyalah para pengecut dan orang yang takut mati. Pelbagai perangkap telah disediakan untuk melenyapkan jihad dan mujahid. Sehingga mujahid yang masih ada terpaksa bergerak dalam keadaan bawah tanah mengikut stratergi Nabi. Di Afghanistan, ketika bangkitnya Thaliban berjihad, maka Amerika datang melenyapkannya, Di Patani, ketika Pulo bangkit berjihad, kuffar budha datang melenyapkannya, di indonesia ketika jemaah Islamiah bangkit berjihad, Kerajaan murtad Indonesia melenyapkannya, menangkap ribuan mujahid, menangkap ribuan ulama-ulama jihad. Bila tumbuh satu kebangkitan islam, musuh datang mencantasnya.


Kini, sudah tiada lagi mujahid. Sudah tiada pejuang Islam. Ibu-ibu tidak lagi melahirkan pejuang Islam . Sekolah-sekolah agama tidak lagi menghasilkan mujahid. Ulama tidak lagi mengajar umat ini kepentingan jihad fisabilillah, dan kalimah perang jihad sudah tidak disebutkan lagi. Senjata Islam sudah dilucutkan, Islam sudah tiada perisai dan pelindung.

Sedarlah umat Islam semakin menuju kekalahan. Tumbangnya khilafah turki islamiah itu sendiri merupakan kekalahan, dan kini kekalahan masih berlaku dan kemenangan belum tercapai. Kitalah yang perlu bertindak untuk membantu Islam, kitalah yang perlu mengembalikan umat kepada Islam, kitalah yang perlu menghidupkan api kebangkitan Islam. Kerana ada syurga dijanjikan untuk kita andai syahid kerana berjihad.

Berjihadlah dengan apapun yang kita mampu, dengan lisan, dengan fikiran, dengan harta, dengan senjata. Jihad tidak patut dibiarkan terus padam dari jiwa umat. Bersiap sedialah sentiasa. Berlatihlah sentiasa. Saudara-saudara kita yang masih berjihad ada di seluruh dunia. Tiada yang kita cari dalam perjuangan ini melainkan salah satu dari dua kebaikan, menang atau syahid. Contohilah semangat hanzdalah. Menuju ke syurga seluas langit dan bumi!

No comments:

Post a Comment