Nasyid

Thursday, December 29, 2011

’Mari Mempelajari Jihad Dan Cara Mendokongnya

Mari Mempelajari Jihad atau cara Mendokongnya Dari Mujahidin Iraq“Orang-orang kafir ingin supaya kamu lengah terhadap senjatamu dan harta bendamu, lalu mereka menyerbu kamu dengan sekaligus.”

An-Nisaa’ :102


Saudara, video-video jihad ini sukar diperolehi kerana sememang nya jihad dan mujahidin akan diperangi habis-habisan. Oleh itu downloadlah video ini berserta sarikatanya, dan sebarkanlah kerana ia sungguh bermanfaat dan membina semangat.

Untuk mendownload video penuh berserta terjemahannya, sila klik pada link ini:

http://www.archive.org/download/hima_hima/himmahtrjmhind_512kb.mp4


Muhasabah..
Syadad Ibn Al Hadi pernah berkata : Ada seorang Badwi datang mengadap Rasulullah s.a.w dan menyatakan keimanan serta kesetiaanya kepada Rasulullah s.a.w. lalu ia berkata : Saya ingin berhijrah bersama-sama dengan Rasulullah s.a.w. Mendengar ucapan lelaki badwi tersebut, Rasulullah s.a.w memerintahkan para sahabatnya supaya menjaga lelaki tersebut. Ketika peperangan Khaibar Rasulullah s.a.w telah memperolehi harta rampasan perang yang banyak lalu Baginda telah membahagi sebahagian harta kepada lelaki badwi tersebut, tetapi beliau enggan menerimanya seraya berkata : Aku mengikutimu Ya Rasulullah bukan kerana harta ini, tetapi aku mahu supaya ini (ditunjukkan kepada sebilah anak panah) menembusi ini (ditunjukkan kearah tengkuknya) dan aku mati, aku masuk syurga. Mendengar kata-kata tersebut Rasulullah s.a.w bersabda : Jika kamu benar tentu Allah akan membenarkan kata-katamu. Kemudian merekapun kembali berperang sehinggalah lelaki tersebut di bawa kepada Rasulullah dalam keadaan sudah syahid. Lalu Rasulullah bertanya : Benarkan dia? Dan para sahabat menjawab : Benar memang dia. Lalu Rasulullah s.a.w bersabda : Dia benar-benar berjuang kerana Allah, lalu Allah membenarkannya.

1 comment: