Nasyid

Tuesday, November 8, 2011

Panggilan Jihad Dari Patani Darussalam


"Telah diizinkan (berperang) bagi orang-orang yang diperangi (kaum Muslimin), kerana sesungguhnya mereka telah dianiayai. Dan sesungguhnya Allah benar-benar berkuasa menolong mereka itu untuk mencapai kemenangan" (Al-Haj:39)


Gambaran Penderitaan Umat Islam Di Patani Darussalam


Gambaran Jihad Di Patani DarussalamBerperang Di Jalan Allah merupakan kewajipan kita, hukumnya telah menjadi fardhu 'ain dan ia tidak akan gugur sehinggalah negeri Islam ini dikembalikan ke tangan Islam dan musuh yang menceroboh berjaya dihalau. Bersiap-siaplah untuk berperang di Jalan Allah, jika kita masih alpa dan leka maka berdosalah kita.


Tinggalkan kehidupan dunia yang penuh dengan tipudaya dan fana ini, untuk menuju ke negeri jihad. Kerana ada kehidupan yang lebih baik yang Allah sediakan untuk kita sebagai ganti kehidupan dunia ini. Berjihadlah di Jalan Allah sehingga mati syahid, Allah beri jaminan syurga untuk kita.


"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), sama ada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. (At-Taubah 41)

No comments:

Post a Comment